Svinninges uforglemmelige mirakel

Svinninge spillede sig på mirakuløs vis i finalen mod et dominerende Hørsholm-Usserød mandskab.

Artikel af Nordvestnyt:

Hørsholm-Usserød IK – Svinninge IF 0-1 (0-0)

66. minut 0-1: Simon Engberg Christiansen

Svinninge var lørdag eftermiddag taget til Nordsjælland, hvor de skulle møde Hørsholm-Usserød i Semifinalen i sjællandsmesterskaberne i serie 3. Svinninges modstandere fra Hørsholm-Usserød fra serie 3 pulje 3 havde kun tabt en enkelt kamp i deres række, og de havde i deres kvartfinale vundet 6-5 efter straffesparkskonkurrence.

Men selvom modstanderholdet gav Svinninge benhård kamp til stregen, formåede Svinninge alligevel på mirakuløs vis på denne solvarme sommerdag at score det eneste og dermed afgørende mål mod Hørsholm-Usserød, og de sikrede sig dermed en plads i finalen, som bliver spillet tirsdag mod Ejby.

– Hvis man kender lidt til fodbold, så kan man nok godt huske miraklet i Madrid for omkring 30 år siden, da OB slog Real Madrid. Jeg tror denne uforglemmelige kamp i Svinninges historie vil blive kendt som miraklet i Hørsholm. Jeg har aldrig set noget lignende, og jeg har aldrig prøvet at være overmatchet på samtlige parametre og så alligevel komme hjem med en sejr. Jeg tror at spillet fordelte sig på noget der mindede om 98-2 i deres favør. Men sådan er fodbold jo, fortalte en glad Svinningetræner Anders Bo Hansen.

– Vores gameplan blev ændret i pausen, da det ikke fungerede at spille fodbold på deres præmisser. Så vi gik ud prøvede bare at spille lange bolde op til de to hurtige mand, som vi havde i angrebet, fortalte Anders Bo Hansen.

Ændringerne i pausen gav Svinninge et pusterum. I det 66. minut fik Hørsholm-Usserød et hjørnespark. Svinninge var dog gode, og de fik clearet det, og de sendte en hurtig, høj bold frem ad banen. Det blev til en løbeduel, hvor Svinninge havde den hurtigste mand nemlig Simon Engberg, som sendte bolden i mål, og dermed var Svinninge i front med en føring på 1-0.

– I de første 70 minutter kom de faktisk ikke til helt vildt store chancer. De havde nogle halve chancer, og vores målmand tog, hvad der skulle tages. Det sidste kvarter kom vi til gengæld under massivt pres. Vores forsvar og målmand stod godt, og vi var klar over, at vi skulle få bolden ud af vores zone. Resten var hjerte, mod og energi, lød det fra træner Anders Bo Hansen.

Hørsholm-Usserød havde et skud på overliggeren, samt en masse klumpspil inde i Svinninges felt, men Svinninge fik på mirakuløs vis sparket bolden væk, og de vandt kampen 1-0.

– Som jeg sagde sidst, da vi vandt over Holmegaard, så har vi en stemning på holdet omkring, at vi ikke kan tabe en fodboldkamp, og efter en sejr som denne er denne følelse kun blevet forstærket, sagde Anders Bo Hansen.

Kampens spiller blev Mark Tronøe