Svinninge fik revanche

Svinninge overraskede FC Kalundborg med masser af energi og kampgejst.

Artikel af Nordvestnyt.

Svinninge-FC Kalundborg 5-3 (3-1)
6. minut 1-0: Gustav Nyman Jensen (straffe), 7. minut 1-1: Sean Karalic, 38. minut 2-1: Simon Christiansen, 44. mi- nut 3-1: Gustav Nyman Jensen (straffe), 56. minut 4-1: Simon Christiansen, 66. minut 4-2: Sean Karalic, 71. minut 4-3: Emil Suhr, 82. minut 5-3: Si- mon Christiansen.


Det var et spændende og målrigt opgør, da Svinninge tog imod FC Kalundborg lørdag middag i serie 2 pulje 3.

Det var Svinninge, der endte med at løbe med sejren, eftersom de vandt 5-3, men FC Kalundborg var med hele vejen. Med sejren fik Svinninge revanche over FC Kalundborg, der havde vundet over dem 6-2 i efteråret.

– Det var tre vigtige point på kontoen. Vi har efter de sidste par kampe set, at vi godt kan spille op med topholdene, så vi havde lidt på fornemmelse, at der ventede os noget godt. Vi havde revanche til gode efter kampen i efteråret, så vi var der fra start i dag, sagde Svinninges træner Anders Bo Hansen.

Kampen startede med masser af action, da en FC Kalundborgspiller i det 6. minut fik hånden på bolden i straffesparksfeltet, hvilket gav Svinninge et straffespark. Det blev taget af Gustav Nyman, der sikkert bragte Svinninge foran 1-0.

Det tog dog mindre end 30 sekunder for FC Kalundborg at svare igen, da Juan Pablo Franklin efter kick-off spillede en bold i dybden til Sean Karalic, der nemt prikkede den forbi Svinningekeeperen og i mål til 1-1.

Efter de to hurtige scoringer blev lidt af tempoet taget af kampen, og den bølgede frem og tilbage. FC Kalundborg fik to gule kort efter en halv times tid, hvilket gjorde at de var i undertal. Dette udnyttede Svinninge, og små ti minutter før pausen fik Svinninge et gennembrud, da de lavede et indlæg, som blev forlænget. FC Kalundborgs målmand troede, at han kunne nå bolden, men havde set forkert, og den landede hos Simon Christiansen, der knaldede den i mål og tog føringen på 2-1.

Lige inden der blev fløjtet af, blev en Svinningespiller spillet fri inde i feltet, men FC Kalundborgs målmand fældede ham, så der blev dømt straffespark, hvilket Gustav Nyman uden problemer sendte i kassen til 3-1.

– Vi bliver nødt til at undgå de dumme gule kort, og så skal vi prøve at få banket lidt selvtillid ind i vores målmand og få ham på rette spor igen, så han kan blive klar til næste kamp. Ellers har vi mange spillere som kommer retur, så det kommer til at være en forstærkning til holdet, sagde FC Kalundborgs træner Søren Hansen.

Svinninge kom godt ud. til anden halvleg, og efter en forsvarsfejl af FC Kalundborg scorede Simon Christiansen til 4-1.

Det så sort ud for FC Kalundborg, men i løbet af fem minutter midt i anden halvleg scorede de til 4-2 og 4-3, hvor begge mål blev kreeret af Sean Karalic, hvoraf han scorede det ene, og gjorde Emil Suhr fri til at score det andet.

Det var tre vigtige point på kontoen. Vi har efter de sidste par kampe set, at vi godt kan spille op med topholdene, så vi havde lidt på fornemmelse, at der ventede

Anders Bo Hansen, Svinninge-træner

– Sean (Karalic) var i flyvende form og fik lavet to flotte mål, og det kunne nemt have blevet en 3-2 sejr til os, hvis vi havde undgået alle de klodsede fejl, som vi lavede i kampen. Vi vidste, at de ville slå en masse kontra mod os. Så vi skulle prøve at holde bolden hos os, men det gik ikke helt, da vi fik et par gule kort, sagde FC Kalundborgs træner Søren Hansen.

De to scoringer gjorde at FC Kalundborg var tilbage i kampen, men Svinninge var hurtige til at slukke håbet, da Simon Christiansen i det 82. minut scorede til 5-3, hvilket blev kampens slutresultat.

– Da de kom på 4-3 stod kampen og vaklede lidt, men vi formåede at holde hovedet koldt og score til 5-3. Vi skal helt sikkert tage den her sejr med i bagagen, til når vi skal møde Gislinge i næste kamp. Det kommer til at blive lokalopgøret over alle lokalopgør, så det kommer til at blive en helt speciel kamp, så det glæder vi os til, sagde Anders Bo Hansen.

For Svinninge står det i næste kamp på et lokalopgør mod Gislinge, og FC Kalundborg skal i deres næste kamp møde Ringsted på hjemmebane, hvilket bliver en vigtig kamp, hvis de vil være med i kampen om oprykning til serie 1.

– Vi kommer til at lægge pres på her til sidst, og så krydser vi fingrene for at få nogle gode resultater, så vi kan få afgjort, om det er serie 1 eller serie 2, som vi skal spille næste sæson, fortalte FC Kalundborgs træner Søren Hansen til sidst.

Kampens spiller

På trods af, at Simon Engberg scorede sit første hattrick for klubben, var det Gustav Nyman der efter en klassekamp fik 12 stemmer og dermed blev kampens spiller.