Tuse fik de tre point

Fodbold: Marcus Svanholt blev dobbeltmålscorer, da Tuse lørdag slog lokalrivalerne fra Svinninge med 2-1.

Artikel skrevet af Nordvestnyt


Tuse IF – Svinninge IF 2-1 (2-1)
9. min 1-0: Marcus Svanholt. 19. min 1-1: Mads Engberg. 29. min 2-1: Marcus Svanholt

Topholdet Tuse tog lørdag formiddag imod lokalrivalerne fra Svinninge IF i serie 2.
Lørdagens opgør var for Tuses vedkommende første hjemmekamp på græs, hvilket kunne mærkes på nogle af de ældre kræfter i truppen.

Det blev en kamp med to forskellige halvlege, hvor Tuse i sidste ende tog alle tre point. Tuse kom lynhurtigt ud og satte sig på kampen, hvilket gav udbytte efter 9 minutters spil hvor bolden efter et velspillet angreb endte foran Victor Olsen som brændte, men riposten røg direkte ud til Marcus Svanholt som sikkert sparkede bolden ind til 1-0.

Der gik dog ikke mange minutter før at Svinninge kom tilbage i kampen, og efter en frisparkssituation endte bolden bagerst i feltet hvor Mads Engberg headede den ind til 1-1, til stor ærgelse for Tuse træner Per Grenaa.

– Svinninge har nogle tunge drenge og dem skal man ikke i luftdueller med. Vi har fuld kontrol over kampen i 1. halvleg, men så dummer vi os lidt ved at lave et frispark som de får sparket bagerst i feltet og headet ind, lød det fra Tuse træneren, som dog ikke så sit mandskab miste momentum efter Svinninges reducering.

Tværtimod, så fortsatte Tuse med at dominere hvilket forplantede sig i endnu en scoring af Marcus Svanholt, efter et velspillet angreb hvor de fik spillet bolden ind mellem Svinninges to stoppere, som Svanholt fik løbet op og sparket ind til 2-1.

Smal pauseføring

Resten af første halvleg stod i spillemæssig kontrol i Tuses favør, men de fik ikke udbytte af de store chancer og gik derfor kun til pause med en 2-1 føring.

Med Tuses store dominans, måtte Svinninge træner Anders Hansen erkende at han blev nødt til at ændre noget spillemæssigt, hvis hans tropper skulle have en chance for point.

– Tuse var klart bedst i 1.halvleg. I pausen lavede vi nogle ændringer, for at lukke ned for deres boldførende midtbanespillere, og det lykkedes tildels. 2. halvleg blev en langt mere lige halvleg, hvor
vi ligeså godt kunne have taget et point, sagde Anders Hansen, som desværre måtte erkende at de ikke kom på scoringstavlen efter pausen.

For til trods for store chancer i begge ender, så blev 2. halvleg en omgang usammenhængende fodbold, hvor ingen af holdene helt fandt fodfæste på det ellers fine græsunderlag.

– Vi trækker os heldigvis sejrrigt ud af kampen. Vores 2. halvleg var dårlig, og vi begyndte at spille på Svinninges præmisser med lange bolde, hvilket slet ikke er den måde vi skal spille på,
lød det fra en delvis tilfreds Tuse træner, som dog alligevel synes at det var en fortjent sejr til hans mandskab.

I Svinninge lejren var der til trods for nederlaget tilfredshed at spore.

– Tuse er et godt hold, det vil jeg meget gerne anerkende, og de er fysisk overlegne. Men efter kampen er jeg egentligt ganske tilfreds, og med lidt lykke og fromme kunne vi da have fået et enkelt point. Det er fedt at vi spiller op med nogle af de bedste hold i rækken, lød det fra Anders Hansen.

Kristian Roediger der var tilbage fra karantæne, blev efter kampen kåret til kampens spiller.